ONTHAREN

Elektrisch ontharen

Met elektrische ontharen wordt ongewenste haargroei in het gezicht definitief verwijderd.
Er zijn verschillende methodes van elektrische ontharen: Diathermie en Blendmethode. Beide methodes zijn veilig en de behandelde haren komen niet terug. In de salon wordt gewerkt met de Nova Blend.

Wat is elektrisch ontharen:

De haarfollikel wordt d.m.v. een zwakstroom signaal, wat omgezet wordt in warmte, vernietigd. Hierdoor bereiken voedingsstoffen het bloed niet meer waardoor er ook geen haargroei meer plaatsvindt.

Het haar laat na enkele seconden los en kan worden verwijderd. Alleen als de haar zich op dat moment in de groeifase bevindt is het haar definitief “uitgeschakeld”. Zo niet, dan groeit hij na een tijdje weer terug . Vanwege dit feit, en doordat per sessie maar een beperkt aantal haren kan worden verwijderd, moet de behandeling diverse malen herhaald worden. Bij wekelijkse sessies van maximaal een half uur moet je daarom rekenen op een totale behandelduur van enkele maanden tot zelfs meer dan een jaar. Uiteindelijk is het behandelde gebied vrijwel haarvrij. Om de haarfollikel te bereiken wordt er gebruikt gemaakt van een dun wegwerpnaaldje.

Het is bij elektrisch ontharen van belang dat de haren tussen de behandelingen niet geharsd of geëpileerd worden. Knippen van de haren kan dan een oplossing zijn.

Voordelen:

Het voordeel van elektrisch ontharen ten opzichte van andere definitieve ontharingsmethoden als laser en IPL (Intense Pulsed Light) is dat deze techniek geschikt is voor alle haar- en huidskleuren. Ook zijn de kosten relatief laag. Een nadeel is dat de behandelingen tijdrovend zijn en vaak als pijnlijk worden ervaren. Na de behandeling kan de huid wat rood, geïrriteerd of gezwollen zijn. Dit verdwijnt vanzelf, vaak al binnen enkele uren. Blijf wel na de behandeling uit direct zonlicht. Stel je je huid toch bloot aan zonnestralen, gebruik dan in ieder geval een goede sunblock.

Tarieven:

Na een intake gesprek wordt er een behandelingsplan opgesteld (en een begroting gemaakt).

Doordat de salon aangesloten is bij de ANBOS en een geregistreerde specialisatie elektrisch ontharen heeft, kunnen de behandelingen door uw verzekering vergoed worden.

Raadpleeg uw polisvoorwaarden welke vergoeding u krijgt voor de behandeling van elektrisch ontharen.


Schoonheidssalon Face 2 Face

Langewyk 87
Drachten

Afspraak maken ?

Bel:  
0512 – 530803

Mail:  
Face2Face

Overdag of s’avonds op afspraak